Vinttikoirien lumoa

Vinttikoirissa on sitä jotakin! Tähän artikkeliin on koottu muutamia syitä, joiden vuoksi vinttikoiraan on niin kovin helppo rakastua!

Upea historia

Monella vinttikoirarodulla on erityisen mielenkiintoinen ja upea historia. Esimerkiksi afgaaninvinttikoira on erittäin vanha rotu. Ihan tarkasti ei edes osata sanoa, kauanko afgaaninvinttikoiria on ollut olemassa, mutta legendan mukaan tätä upeaa rotua oli mukana jo Nooan rakentamassa arkissa.

Todennäköisesti vinttikoiria on pidetty Afganistanissa vahti- ja metsästyskoirina jo yli 1 000 vuotta. Alueella vinttikoiria kutsutaan tazeiksi ja ne ovat sukua taseille, taiganeille sekä salukeille. Afganistanilaiset arvostavat kallisarvoisia kumppaneitaan ja ihailevat niiden voimaa sekä ketteryyttä.

Tämä ei olekaan ihme, sillä jopa kokonaiset kylät ovat olleet riippuvaisia koirien voimasta ja ketteryydestä, joiden avulla kyliin on saatu ravintoa. Nämä koirat juoksevat saaliin kiinni. Tämän lisäksi ne pidättelevät saalista niin kauan, että omistaja kerkiää paikalle lopettamaan saaliin.

Upea ulkonäkö ja miellyttävä luonne

Myös vinttikoirien upea ulkonäkö kiehtoo monia. Ne ovat siroja ja ylväitä, ja näiden koirien kauneus, linjakkuus ja lihaksikkuus kiehtoo monia. Osa vinttikoiran omistajista on kuvannut koiraansa tietyllä tavalla salaperäiseksi ja ylvääksi kaveriksi, josta saa parhaimmillaan jopa eteerisen vaikutelman.

Vinttikoirat ovat usein kotioloissa rauhallisia, ja jotkut kuvailevat niitä jopa kissamaisiksi koiriksi, jotka eivät liehittele vieraita, vaan viihtyvät myös omissa oloissaan. Vapaaksi päästessään ne ovat kuitenkin vauhdikkaita koiria, jotka nauttivat vauhdin hurmasta. Yleensä vinttikoirat eivät räksytä turhia, mutta saattavat toki haukahdella tarvittaessa.

Harrastusmahdollisuudet

Vinttikoirien kanssa on mahdollista harrastaa erilaisia vinttikoiralajeja. Vinttikoirakilpailuista lyödään myös vetoa. Erityisen suosittua vedonlyönti vinttikoirakilpailuissa on Iso-Britanniassa, Australiassa, Irlannissa ja Yhdysvalloissa, ja näissä kisoissa voi liikkua isoja rahasummia.

Iso-Britannia on muutenkin maa, josta löytyy pitkät koiraurheilun perinteet ja jossa jopa kuninkaallisten tiedetään seuraavan koiraurheilua. Maasta löytyy yli 20 rekisteröityä ratastadionia, jotka on tarkoitettu vinttikoirille.