Mistä voin saada lisätietoa vinttikoirista?

Tähän artikkeliin on koottu hyvä valikoima monipuolisia tietolähteitä, joista voit ammentaa lisätietoa vinttikoirista. Myös tätä sivustoa kannattaa seurata aktiivisesti ja sivustomme uutiskirje kannattaa ehdottomasti tilata maksutta sähköpostiin, jos vinttikoirien maailma kiinnostaa sinua!

Suomen Kennelliitto

Suomen Kennelliitto ja sen nettisivut ovat oivallinen tietolähde halutessasi tietää lisää vinttikoirista ja niihin liittyvistä ajankohtaisista tapahtumista.

Sivuston kautta saat tietoa esimerkiksi vinttikoirakokeista, joissa arvioidaan koirien rodunomaista taipumusta silmillään metsästämiseen. Samalla arvioidaan sitä, kuinka hyvin koira saa saaliinsa kiinni juosten. Koemuotoina käytetään maasto- ja ratajuoksuja.

Suomen Vinttikoiraliitto

Suomen Vinttikoiraliitto eli SVKL toimii vinttikoirien kasvatus-, jalostus- sekä kilpailutoimintaa harjoittavien yhdistysten Suomen keskusjärjestönä. Samalla se toimii joidenkin vinttikoirarotujen rotujärjestönä.

SVKL on Suomen Kennelliiton jäsen. Sen toiminta-ajatusta pyritään toteuttamaan ohjauksen ja jäsenten toiminnan tuen avulla. Liitto valvoo esimerkiksi maasto- ja ratajuoksukilpailuja sekä opastaa vinttikoirien jalostukseen liittyvissä asioissa.

Se tarjoaa neuvoja myös vinttikoirien kasvatusasioissa sekä kilpailutoiminnassa. Vinttikoiratietouden lisääminen on tärkeä osa liiton toimintaa. Liitolla on hyvät nettisivut, joista kannattaa aloittaa liittoon ja sen toimintaan tutustuminen.

Suomen suosituimmat koirarodut – Greyhound -kirja

Suomen suosituimmat koirarodut – Greyhound -kirja sopii hyvin suomalaiselle vinttikoirista kiinnostuneelle lukijalle. Se on kotimaisen koirakirjasarjan greyhoundeja käsittelevä kirja, jossa esitellään tämä upea koirarotu.

Kirja soveltuu sekä aloittelevan vinttikoiraharrastajan käsikirjaksi että jo pidempään vinttikoiramaailmassa vaikuttaneen harrastajan opaskirjaksi. Kirja tarjoaa mielenkiintoisen katsauksen greyhoundin historiaan.

Lisäksi kirjassa esitellään koiran rotumääritelmä havainnollistettujen yksityiskohtien sekä selkeiden kuvien avulla. Lisäksi kirjassa käsitellään kokonaisvaltaisella otteella greyhoundin ja ihmisen välistä vuorovaikutusta sekä käydään läpi tulevaa koiranomistajaa askarruttavia asioita. Kirja perehdyttää lukijan myös greyhoundin terveyteen ja hyvinvointiin liittyviin aiheisiin sekä koiraharrastuslajeihin, jotka sopivat harrastettaviksi greyhoundin kanssa.