Vältä pehtutehtaat – osta vinttikoira luotettavalta kasvattajalta!

Järkyttäviä pentutehtaita on valitettavasti paljastunut myös Suomessa eikä tällaista toimintaa pitäisi koskaan tukea! Pentua ei pitäisi ostaa pentutehtaasta edes pelastamismielessä, koska tällöin “pelastettu” pentu vapauttaa paikkansa seuraavalle tehtaillulle pennulle ja tukee osaltaan tehtailun jatkumista.

Vinttikoira tuleekin aina ostaa luotettavalta kasvattajalta, joka on sitoutunut noudattamaan Kennelliiton vastuullisen koirankasvatuksen periaatteita!

Mikä on pentutehdas?

Pentutehtailuksi kutsutaan pentujen teettämistä vaikka eettistä ja vastuullista otetta. Pentutehtaassa pennut elävät usein saastaisissa oloissa ja niiden emolla saatetaan teettää pentuja aivan liian usein.

Pentujen terveydestä ei välitetä, eivätkä pentujen elinolosuhteet vastaa vastuullisen koirankasvatuksen periaatteita. Toisinaan pentutehtaita on paljastunut jopa kerrostalon häkkivarastoista!

Tällaisesta pentutehtaasta ostettu vinttikoiran pentu on yleensä ostettaessa edullinen, mutta sairastuu usein vakavasti, jolloin omistajalla menee paljon rahaa sen eläinlääkärikuluihin. Toisinaan pentu voi olla jopa niin sairas, että se pitää lopettaa tai se kuolee sairauksiinsa.

Tällöin pentutehtaillun edullisen pennun ostaminen aiheuttaa suurta surua perheessä – puhumattakaan siitä, millaista kärsimystä pentujen tehtailu aiheuttaa tehtailussa käytettäville emokoirille ja pennuille! Vanhan sananlaskun mukaan köyhän ei kannata ostaa halpaa, ja tämä pätee erityisen hyvin vinttikoiran ostajan kohdalla!

Suosi luotettavaa kasvattajaa

Kun olet päättänyt, että perheeseesi tulee vinttikoiran pentu, kannattaa alkaa kartoittaa rodun luotettavia kasvattajia ja ottaa heihin yhteyttä.

Joskus pentua saattaa joutua odottamaan melko kauan ja siitä voi joutua maksamaan melko paljon, mutta nämä uhraukset kannattaa tehdä, sillä näin varmistetaan, että tuleva uusi perheenjäsen on saanut mahdollisimman hyvän alun elämälleen. Näin sillä on alusta lähtien hyvät elämän eväät.

Esimerkiksi erilaiset vinttikoira-aiheiset keskustelufoorumit ovat hyviä kanavia löytää aiheeseen perehtyneitä harrastajia, joilta voi kysellä tietoa luotettavista vinttikoiran kasvattajista.

Toki anonyymeilla foorumeilla kannattaa suhtautua pienellä varauksella keskustelujen sisältöihin, mutta toisinaan foorumeilta saa erityisen hyviä, jopa kullanarvoisia, vinkkejä.